Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
JP

J13i27ř52í 17P92l81í80v20a

11. 12. 2019 14:22

Já myslím, že v MŠ se děti mají nechat hrát a ne se pokoušet jim něco cpát do hlavy. Když mají dobré prostředí (kde si mohou hrát na třeba schovávanou), tak nevadí , že jsou různého věku a že jich je víc.

1 2
možnosti
Foto

Mně nejvíc děsí, když se už v MŠ děti sortýrují. Při tom rychlost vývoje je individuální.

0 0
možnosti
Foto

Njn, za totáče nás na ZDŠ bylo ve třídě 32, na gymplu 36, a kantoři je normálně zvládali. Ovšem na učitele si tehdy nikdo netroufl - ani rodiče, natož pak žáci.

Pro zaostávající žáky existovaly doučovací hodiny, takže v hodinách nevyrušovali žádní asistenti. V některých školách byly speciální třídy pro žáky stižené některou z poruch učení (dyslexie, dysgrafie, dyskalkulie...) se speciálně školenými pedagogy. Žáci, kterým to nestačilo, byli dislokováni do zvláštních škol (kde se učili v malých skupinkách speciálními metodami).

Pro nadané zase existovala odpolední praktika zdarma navíc (např. fyzika, chemie, biologie - vedli je učitelé příslušných předmětů), kdo chtěl sportovat, mohl zdarma do sportovních kroužků vedených opět učiteli dané školy (sportovní gymnastika, míčové hry, atletika....). Našel-li se nadšený učitel některé z dalších výchov (výtvarná, hudební, ale i pracovní - tj. práce na zahradě, v dílně nebo kuchyni), bylo možné zdarma navštěvovat i takové kroužky organizované školou.

8 0
možnosti
Foto

Nějak jsem nepochopil proč by zrovna učitelka mateřské školy měla mít nějakou vyšší společenskou prestiž, když jak píšete může tuto práci ve skutečnosti dělat kde kdo a třeba mnohem lépe než někdo s vysokou školou na kterou se dnes odchází ze střední školy i s hromadou čtyřek...

4 4
možnosti

A také proč jako vysokoškolsky vzdělaná nejde povznést úroveň základního školství, když tak na ně žehrá. Na tu mateřskou školku, kde učí nemusela studovat vysokou školu.

3 3
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8760x
Po sedmi letech ve školce s 25 dětmi na hlavu jsem se rozhodla, že letos to chce zvýšit laťku. Volba padla na školku, kde mi bylo přiděleno 28 předškoláků. Aneb co Tě nezabije, to Tě spolehlivě pošle do psychiatrické léčebny. Školnímu roku - zdar!

Seznam rubrik