Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A vám paní učitelko ještě vyspělé české školství obědy zdarma nedává? No, to je vážně ale pěkný skandál!! Kantoři a kantorky ve školních jídelnách mají asi žákům zásady správného chování u stolu /podle exministryně Valachové/ názorně předvádět - aby děti při jídle nehltaly, nemlaskaly, nesrkaly, nebrkaly, neškrabaly se v hlavě ani na zádech a hlavně, aby způsobně seděly a tvářily se učeně - u prázdných talířů a dělali výchovné obličeje, jak ohromně jim chutná. ;-D

0 0
možnosti

V 70.letech jsme se ve škole učili, byl to zeměpis, že chudé státy šetří na zdravotnictví a školství. Ekonom teoretik Klaus posílal lékaře dělat taxikáře,

jeho velká privatizace velice připomíná pohádku o dědečkovi, který vedl na trh krávu a vrátil se s jehlou, kterou ztratil v kupce sena.Jedinou smysluplnou změnou prošla Škoda Mladá Boleslav, což ovšem byl práce ekonomického laika Pitharta.Úkolem Klause bylo transformovat ekonomiku....přesto dnes všichni "pravičáci" z ekonomického nezdaru obviňují.........Havla.Nad tím už zůstává rozum stát. Místní rozumbrada pán Kindl píše, že transformace u nás dopadla dobře, lépe než v Polsku. ̈a jiných státech východní Evropy.Jako polský těšínský nacionalista se tomu musím smát.Polákům se už smáli za Jagellonců ,kvůli špatným cestám a mostům. Napoleonští vojáci se na jaře 1807/?/ ,cestou k Němenu, plazili polským blatem tak , že stojnou nohu museli posléze tahat z blata oběma rukama, denně ušli 5 km a mnozí z nich raději spáchali sebevraždu. Polsko nemělo žádný průmysl, proto Keynes viděl budoucnost polského státu po roce 1918 černě. No a co to má společného s námi ?Stejně jako Polsko jsme se stali skladištěm a montovnou Evropy, teď už mám je výhodu jen v tom, že naše poloha je ještě centrálnější než poloha Polska. Že není peněz na školství ? Na zdravotnictví ? Musí se sypat tam, kde to přinese hlasy. Stejné je v Mali nebo v Burkina Faso.Plat učitele je 56% platu vysokoškoláka, nejmenší v celé OECD.Procento HDP , které dáváme na školství je asi 4.nebo 5. nejnižší,Zdravotnictví na tom není lépe. Kdy bude lépe? Nikdy. Konec, tečka.

4 0
možnosti
Foto

R^ Konečně argumenty od člověka z oboru. Ale socani Vám to vysvětlí, že jejich (politické, neodborné) výpočty a úvahy jsou správné. Samozřejmě karma.

12 0
možnosti
Foto

Odněkud je nutné přechod k finskému školství začít. Vyplnit ty ostatní mezery by přišlo o mnoho dráže.

1 5
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8760x
Po sedmi letech ve školce s 25 dětmi na hlavu jsem se rozhodla, že letos to chce zvýšit laťku. Volba padla na školku, kde mi bylo přiděleno 28 předškoláků. Aneb co Tě nezabije, to Tě spolehlivě pošle do psychiatrické léčebny. Školnímu roku - zdar!

Seznam rubrik