Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

tak já bych spíš hledala jádro celého problému úplně někde jinde. Dříve stačilo, aby měla učitelka mateřské školy střední pedagogické vzdělání. Sama takové mám. Praxi jsme absolvovali právě v té mateřské škole a pak také i na 1.stupni základní školy. Pak ale přišla doba, že všichni musí mít vysokou školu. Sem řadím i zdravotní sestry. No a dnes se tohle všechno projevuje. Učitelky mateřských škol s vysokoškolským vzděláním chtějí větší platy, protože ostatní s VŠ mají větší platy. No a zdravotní sestry člověk, aby pohledal.

2 1
možnosti
IN

O tom, že se učitelům zvýší od září, jsem slyšela až teď, celou dobu se mluvilo o lednu. Přidává se vám každý rok. Asi ne tolik, kolik si představujete, ale kde se každý rok přidává? Učitelky v MŠ jsou v desáté třídě a mají vždy nejméně, jestli nemáte na nájem a máte PF, tak jděte na ZŠ. Ve 12. třídě budete mít víc peněz a méně přímé pedagogické a budete mít určitě pak i na rohlík. Odbory už startují, vidím to na navýšení rozpočtu a větší vánoční odměny - nebude tak zle ;-)

1 7
možnosti
Foto

co se přidá na základu, ubere se na příplatcích

6 0
možnosti
PD

P13e97t65r 12D44r50a84p45a51l

7. 11. 2018 10:20

abych pravdu řekl, tak se vám, učitelům, divím. těch slibů posloucháte opravdu každý půlrok. tak si konečně uvědomte, že jste velmi silnou nátlakovou skupinou...až budou všechny školy měsíc zavřené, možná se pro vás něco změní.

1 0
možnosti
RK

R85a91d55i93m 67K20a44l90a18s

7. 11. 2018 11:36

Já nemám nějaké stávky a zavírání rád. To se mi nelíbí. Na druhou stranu se mi nelíbí ani to, že jsou v tomto státě profesní skupiny, které si to své vždy vyřvou nebo zařídí.

0 0
možnosti
Foto

R35o85m80a10n 67K67o95z14e58l

7. 11. 2018 10:12

K těm prodavačkám - známá pracuje v nepřetržitém provozu, ve výrobě polovodičů, letos jí vyšla na Silvestra noční směna, dva roky zpátky zas byla na Nový rok na ranní směně. Prodavačky na Nový rok nechodily nikdy, a teď ještě ten zákon, jsou nadlidi? Když prší nebo to není na výlet, tak nevidím nic špatného jít do supermarketu a pubertálním dětem je jedno, zda jsou nebo nejsou rodiče doma, mají záliby, kamarády..u mne to tak bylo.

4 0
možnosti
Foto

Proč píšete nesmysly typu, že pronájem domečku se zahradou za 5 000 a průměrný pronájem garsonky v praze za 15 000?:-/

Ten domeček za 5 000 seženete jen stěží a naopak garsonku v Praze seženete i levněji a to dost výrazně.

K těm svátkům.tak to možá vidíte v supermarktech u Pražáků a lidí z velkých měst pro mnoho lidí z venkovských regionů jsou právě ty svátky dny kdy si realně+ mohou nakoupit. Pokud to mají k nejbližším supermarketům s textilem, obuví ale i, elektronikou,...třeba 40 km tak přes týden to nestihnou z práce, v sobotu kdo není v práci má práci na zahradě a kolem domu a realně mu tak zbývají jen ty svátky a neděle jak někam dojet.

S tím, že by učitelé měli dostat přidáno, ale naprosto souhlasím-je to zodpovědná práce s velkýmio nároky na psychiku. To, že máte více času je často pravda (ne vždy, ale časo ano), ale zase ten nápor na psychiku je u učitelů enormní-více volna si zaslouží

12 5
možnosti
OF

V neděli normální člověk nepracuje, maximálně jde do kostela.

Že se nákup během týdne nedá stihnout ? Ale dá, a to levou zadní.

20 let jsem pracoval v nemocnici, přes 180 hodin měsíčně + 130 hodin služeb měsíčně.A stihnout jsem musel všechno.Nepodporujte lenochy.

3 7
možnosti
VH

No, i v Dřevákově potřebují kvalitní učitelky! Mají tam nižší nájemné (ale jsou holt v Dřevákově - záleží na prioritách :-)).

4 0
možnosti
VB

Učitelé neprotestují, ale řada z nich postupně přechází na systém práce "jen do výše svého platu". To není nic nemorálního, prostě fakt. Důsledky vidíme...

3 0
možnosti
Foto

Důsledky vidíme již hodně dlouho. Například v tom, že vyučovací hodina nemá minut 60, ale pouze 45 minut. A potom v životě praktickém přijde v práci ten velký šok. Placeni nejsme za 45 minut, nýbrž za hodinu celou - tedy 60 minut. ;-O

1 8
možnosti
OF

Jaký plat ? 500 Kč za vyučovací hodinu. Ve škole byt bylo nějakých 50 000 hrubého,

+ příplatky.Ve školce o něco méně. .Zdravotníkům také slibovali a platy nezvedli.

Dobré platy mají ajťáci a manažéři. Manažéři ?Jak je možné , že francouzská firma v nějakém městě/ Krnov/ prodává teplo levněji než předchozí firma česká/ ev.měststká/

A co Arriva a Veolia ? ČSAD není, místo toho jezdí Němci a Francouzi.

To jeten zodpovědný a dobrý český management ? Jak je možné , že v prvním seznamu lékařských výkonů /1992/ byla cena práce lékaře ohodnocena na 60 Kč za hodinu? Zedník v té době bral nejméně dvojnásobek. Celodenní práce operačního sálu byla pro špitál prodělečná,zatímco řidič když jel s pacientem z Bruntálu do Pragy vydělal pro špitál 10 000 Kč /čistý zisk/-. Radek Sarkozy / učitel a snad i předseda odborů/,kdysi napsal článek Genocida inteligence... ta genocida pokračuje.Podnikatelé s výučním listem,zlatými řetězy na krku, vodící na špagátu politiky.... to je Klausova práce a vize.

Učitelé a lékaři jsou šikanování, a Babiš a podobní pseudopodnikatelé nám stále dokazují, že není nad valcíře. Intelektuální potenciál polistopadových vlád byl ještě

nižší než vlád komunistických, tyto polistopadové vlády ale měly nesrovnatelně větší potenciál zlodějský. Vládli nám špatný ekonom Klaus a a nedoučení hlupáci. Vládli ? Ne, stále vládnou.Vám karma.:-P

0 0
možnosti
VH

Necucejte si z prstu čísla, je to považováno za lež. Zedník v roce 1992 cca 20_000 Kč měsíčně je blbost až na půdu (odpovídá Vámi nesmyslně tvrzeným dvakrát 60 Kč/hod.).

No a 60 Kč/hod, to něco přes 10_000 Kč/měs. je 2,2násobek tehdejší průměrné mzdy. Odpovídá tehdy mnohem menším rozdílům ve mzdách.

Učitelé a lékaři jsou šikanováni? Jak? Víte vůbec, co je šikana?

0 2
možnosti
Foto

Sice s vámi souhlasím, ale tu prodavačku můžete jít dělat taky. Co vám brání? Nepravidelná pracovní doba, víc hodin nebo co? Ano chápu, že s VŠ vzděláním je to degradace.

2 0
možnosti

Možná že hlavně to, že má pocit, že může využít své schopnosti lépe. Na prodavačku v podstatě nemusí umět nic (dnes už prakticky ani matematiku prvního stupně ZŠ), takže jí může dělat téměř každý. Učitelku v MŠ ani jinde ne.

4 0
možnosti
LH

Dnes je tržní svět tak jaký se to uděláš takový to máš..... :-)))

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8760x
Po sedmi letech ve školce s 25 dětmi na hlavu jsem se rozhodla, že letos to chce zvýšit laťku. Volba padla na školku, kde mi bylo přiděleno 28 předškoláků. Aneb co Tě nezabije, to Tě spolehlivě pošle do psychiatrické léčebny. Školnímu roku - zdar!

Seznam rubrik