Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Doufám, že rychle najdete novou práci, dle Vašeho gusta. Váš styl psaní byl pro mě balzám na duši. Držím palec

1 0
možnosti

J15a70n 85K60a64z65d57a

10. 9. 2018 8:56

Hezky napsáno, přestože nejsem úplně fanda tradičního výchovného systému, kdy na konci vypadnou ideálně vytvarovaní jedinci. Souhlasím s tím, že to, co jste popsala v blogu jsou fakt hovadiny (myšleno ty nově zaváděné požadavky). Knihu "Respektuj a buď respektován" jsem začal číst a pak jsem na výchovu stejně šel stylem "raději to zkazím sám, než abych to zkazil podle rad někoho jiného". Myslím, že ve výchově dětí je nejdůležitější empatie a vybudování vzájemné důvěry, přičemž nedílnou součástí toho je vymezení určitých mantinelů. Toto je ale výsadou (a řekl bych i povinností) rodičů a samozřejmě učitelé ve škole nemohou (resp. není to v lidských silách) takto přistupovat ke všem dětem, které mají na starosti. Navíc mnohé z těchto dětí dnes pocházejí z problémových rodin a chybí jakákoliv taková předchozí výchova, včetně právě toho nezbytného nastavení mantinelů. Toto následně musí řešit učitelé, kteří ale dnes nemají defakto žádné výchovné pravomoce (samozřejmě nesouhlasím s žádnými tělesnými tresty - toto by mělo být plně na rozhodnutí rodičů, tj. zákonných zástupců).

0 0
možnosti

Dnes z toho citim docela nadhled. Karma

2 0
možnosti
Foto

J15a14n 88Š52i28k

10. 9. 2018 8:02

Hezkyyyy :-)Docela by mě zajímalo, co říkáte na knihu Respektovat a být respektován a její aplikaci v praxi. Kdyby jste tomu jako ex učitelka (píše se to dohromady nebo zvlášť?) mateřské školky věnovala samostatný článek, bylo by to fajn.

Jinak i když některé Vaše články možná vyzněly jako stěžování si na všechno, je škoda, že naše mateřské školství přišlo o učitelku s jasným názorem. Hezký den

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8760x
Po sedmi letech ve školce s 25 dětmi na hlavu jsem se rozhodla, že letos to chce zvýšit laťku. Volba padla na školku, kde mi bylo přiděleno 28 předškoláků. Aneb co Tě nezabije, to Tě spolehlivě pošle do psychiatrické léčebny. Školnímu roku - zdar!

Seznam rubrik