Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nekolikrat jsem zcela zmenil zamestnani. Z obycejne šedé kancelare a prumernne placenne do technologicky vyspele a nadprumerne placene IT firmy. A z te jsem po temer 10 letech utekl kvuli obrovske psychicke zatezi opet do nejake spatne placene, ale teploucke kancelare. A po par letech me vyhodili a tak jsem si zridil zivnost. A uz 11 let se zivim rukama. A jsem spokojen. I kdyz jsem mnoho let studoval.

Pokud budete doufat a spolehat se jen na stat, to driv umrete, nez budete mit jako prodavacka v Lidlu. A predstavte si, ze existui i jine prodejny, kde maji jeste vic.

Snad chodite k volbam.

1 0
možnosti

K volbám chodíme, ale zdá se, že i spousta pitomců s námi! :-)

3 0
možnosti

Význam vysokoškolského vzdělání se silně přeceňuje. A jestli se několikaletý pobyt na pajďáku dá nazývat studiem, tak to bych se hádal.

Nechápu, proč by pokladní v Lidlu nemohla mít nástup 28k? Tohle je rozhodnutí firmy na trhu, která má velmi dobře spočítané, jak oceňovat práci.

5 2
možnosti
KT

ano, vždy jsem litovala studující pajdáku, kteří dostali zápočet za správně vyplněnou písanku;-D

2 1
možnosti
JG

Souhlasím, že učitelé jsou nedoceněni - o tom žádná. Ale než napíšete, že Lidl je lepším zaměstnavatelem než celé české školství (a k takovému závěru Vám, i přes VŠ, stačí informace o výši platu z jakéhosi letáku) byste si měla ověřit, za jaké peníze, ale především za jakých podmínek !, lidé pracují v Lidlu ve skutečnosti. Tam už kolikrát ani není člověk člověkem. A vsadím se s Vámi, že byste tam ani za těch 28000 nepracovala a ještě ráda byste si zachovala svoje důstojné postavení ve školství za 20000.

20 2
možnosti

To je takové komunistické zdůvodnění, že? :-)

1 1
možnosti
Foto

J63i16ř56í 16L82i48b14e34r

3. 3. 2018 22:34

Kdyby stát nepřijímal úředníky na neuvěřitelné blbosti (jedna z nich je EET, další si doplňte sami), a ty úředníky nemusel aspoň "tak nějak" platit, měl by peníze na platy učitelů, lékařů i zdravotnického personálu. Ti si je bezesporu zaslouží, a to podstatně vyšší. Pro učitelky bohužel nezbývá, než mít dobře vydělávajícího manžela, jinak rodina z měsíce na měsíc nevyjde. Učitelka samoživitelka je příběh skoro "na mašli". Kritizovat Lidl za to, že v Praze nabízí platy na úrovni cca 75 % německé minimální mzdy mi přijde jako naprostý nesmysl. I kdyby nabídli německou minimální mzdu, je to pořád za práci málo.

5 1
možnosti
Foto

Jsem VŠ, neučím, i když jsem si to na krátkou dobu vyzkoušela - a nikdy víc:-P Jsem státní zaměstnanec a kdykoliv jsem se se známými z řad učitelů bavila o platech, tak se mi smáli, že beru míń než oni. Určitě jsem po šesti letech praxe neměla u svého zaměstnavatele 20 tisíc čistého. Ale má práce mě baví, i když je hodně náročná, představa, že bych si šla sednout za kasu a celý den tútala zboží a ptala se zákazníků, jestli byli spokojení s nákupem, mě docela děsí.

2 1
možnosti

V současné době je u nás akutní nedostatek pracovních sil. To tlačí mzdy nahoru. Vhledem k faktu, že práce prodavače či pokladního je tak naplňující, že je obvykle brána jako jedna z posledních variant, kam člověk zamíří, na tyto činnosti tento nedostatek pracovních sil dopadá velmi silně (hodně lidí si totiž dokáže najít uspokojivější práci). Proto musí zaměstnavatelé začít zvyšovat platy, aby zaměstnance přilákali právě penězi.

V ekonomice totiž platí něco, co se nazývá "újma z práce." Ta je u učitele nižší než u pokladního. Důvodem je právě onen pocit poslání, naplnění, který lze považovat za nefinanční výnos, který se dostává učitelům, lékařům apod. Proto budou tyto pozice vždy o něco méně placené, než jsou placené méně uspokojivé pozice s podobnou kvalifikací (současná situace, kdy jsou lépe placené pozice s kvalifikací mnohem nižší, je ale opravdu extrémní).

Nyní lze očekávat zvyšování mezd v dalších oblastech ekonomiky, protože část lidí začne přecházet na lépe placené, byť méně kvalifikované pozice. Situace se stabilizuje až poté, co dojde k opětovnému vyrovnání nabídky a poptávky. Stát bude (jako obvykle) jedním z posledních zaměstnavatelů, který na to bude schopen reagovat.

Výsledky mohou být tři: 1) Stabilizace na vyšší životní úrovni (optimistická varianta); 2 Inflace, která nominální růst mezd neutralizuje; 3) Přijde nějaká krize a ta růst mezd zastaví.

2 1
možnosti

"pozice učitelů a lékařů budou vždy o něco méně placené..." Tak prostě učitelé a lékaři nebudou. To je zjevné, ne? :-)

1 0
možnosti
JB

J96a62n 87B31l41a59n12a

3. 3. 2018 17:49

Souhlasím, že platy kantorů, jsou mizerné, ale když byla bída o práci a prodavačky dostávaly cca 12 000 Kč hrubého a pracovní dobu měly téměř neomezenou, tak o tom nikdo nepsal. A prý to řídí neviditelná ruka trhu a ta dává řediteli pošty 8 000 000 Kč ročně, řediteli ČT 6 000 000 ročně a tak se dá pokračovat. Takže prodavačky nemají velké platy, kantoři mají mizerné platy.

4 0
možnosti

Neviditelná ruka trhu - a jako příklady uvedete státem řízené firmy? V psaném textu si člověk občas není jist, ale chápu dobře, že to míníte ironicky?

2 0
možnosti
MP

Zdravim.Porad se tu bavime jen o sezeni za pokladnou-pokladni.Ale uvedu to trochu na pravou miru.V soucasne dobe si muze prodavacka/pokladni muze vybrat ze 40,30 a nove 25 ti hodinoveho uvazku.Takze ne jen pokladni-v Lidlu totiz dotycne nesedi jen za kasou-Vybaluji chlazene,mrazene zbozi,spotrebni zbozi,ovoce a zeleninu,uklizi a myji prodejnu,uklizi lahve a bedny.A to jsme porad jen u prodavacek/pokladni.Kdy v pondeli a ctvrtek chodi na 5:00-ikdyz se otvira v 7:00.Zbozi se samo nenachysta... To same vecer-Otevreno do 20 nebo 21h.Ne jit domu v tuhle hodinu-v tydnu tak nejdriv hodinu a pul potom.V nedeli a stredu,kdy se chystaji na nasledujii akcni den i pred pulnoci nekde.Na iventuru ve ctyri rano.Takze jak zpivaji Depeche Mode-Walking in my shoes-sud a zavid prnize,az si zkusis chuzi v mych v botach.Plno zakazniku rika,jak radi chodi do Lidlu,ale jak zjisti,zr ma nekdo penize navic,tak vsuiichni jen zavidi a reprpredtaji.Ty penize jsou opravdu zaslourzezene.Zvlast pred Vanocemi nebo Velikonocemi a pred dnem volna je to masakr ten napor lidi.

43 1
možnosti
Foto

J71i37ř49í 51L12i71b33e37r

4. 3. 2018 22:07

Aspoň souhlas, když Vám nemůžu dát karmu R^

2 0
možnosti
AJ

Ti co sli studovat pajdak moc dobre vedeli, ze ucitele maji nuzne platy a ze tomu tak bude pravdepodobne i v budoucnu. Takze nechapu tu logiku typu ted jsem tady, ja vas skvely ucitel dejte mi vic penez.

Ucitele maji nizke platy a jak se pise nize taky je to nabidce a poptavce. Napr lekari meli penize snad jeste horsi, zejmena ti zacinajici a na konci 90.let nebylo vyjimkou, ze pokud chtel nekdo delat praxi na atestaci v nejakem spitale, tak si musel svuj plat sam zadotovat formou daru nemocnici. Za par let tu mame nedostatek lekaru vseho druhu a jejich platy jsou uz na jine urovni.

Nedavno Valachova v CT prohlasila, ze skolsrvi potrebuje 50 miliard.

Nejsem si jisty jestli Valachova a dalsi maji vubec tuseni jak se vydelava 50 miliard a potazmo jeste mnohem vice, protoze toto uz jsou jenom dane.

2 1
možnosti
KL

ucitele zrejme nejsou dostatecne ohodnoceni (i kdyz mam v rodine 2 ucitelky a obe jsou spokojene), ovsem vase dedukce, ze si vas budou lide vice vazit, kdyz budete mit vyssi plat, je absolutne mimo. take vase neustale odkazovani na VS vzdelani je usmevne, ale diky tomu lepe chapu, proc je u nas tolik vysokych skol. jejich studenti si zrejme jako vy mysli, ze je to nejjednodussi cesta k penezum.

6 3
možnosti
SK

Navýšení mzdy o 200 korun (na hodinu) je docela slušné, ne?

1 1
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8760x
Po sedmi letech ve školce s 25 dětmi na hlavu jsem se rozhodla, že letos to chce zvýšit laťku. Volba padla na školku, kde mi bylo přiděleno 28 předškoláků. Aneb co Tě nezabije, to Tě spolehlivě pošle do psychiatrické léčebny. Školnímu roku - zdar!

Seznam rubrik