Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FV

Tak jděte na mateřskou a starejte se o svoje děti, to bude mít aspoň nějaký smysl :-) Já bych teda zadarmo, nebo skoro zadarmo někomu poskoka nedělal, to je neuvěřitelná ostuda týhle společnosti, tohleto.

3 3
možnosti
MK

Prosím co je přiměřená mzda? Ano v Lidlu je mzda 28 000 při 40 hodinovém týdnu. kolikpak odučí za týden učitelé?

Učitelé měli v pololetí dle ISPV medián 29-30 tis, kdo z vás to má.

Učitel, který si neumí vypočítat mzdu by neměl učit.

2 6
možnosti
PB

P36e58t30r 45B86u11r89d58a

6. 3. 2018 18:29

Určitě medián - tedy střední hodnotu? Průměr může učitelům zvýšit plat na ministerstvu školství, ale medián - to by muselo být ministrů stejně jako učitelů. Na státní škole má učitel po 12 letech praxe téměř přesně nástupní plat z Lidlu.

A věřte, že jít domů po 8 hodinách s pocitem "do zítřka hotovo" je lepší, než po 5 až 8 krát 45 minutách s hlavou plnou myšlenek, jak "Pepíčkovi" vysvětlit látku, aby už konečně pochopil a nedostal zase za 5, jak "Mařenku" přesvědčit, že tuhle problematiku se nemá naučit z paměti, ale používat v praxi, jak sestavit písemku tak, aby ti dobří měli 1, ale ti pomalejší neměli pocit "odepsanosti"... (Ti dva v uvozovkách nemusejí být nutně chlapec a dívka, ale klidně dva kluci)

5 1
možnosti
LC

Učitelé si za své nízké platy mohou do značné míry sami, protože se nedovedou ozvat a bouchnout do stolu. Tento článek je jenom ojedinělou výjimkou potvrzující pravidlo, jinak si jenom šeptem stěžují známým, ale na veřejnosti mlčí jako ryby a tváří se, že je vše v nejlepším pořádku.

4 1
možnosti
ZH

Lidl je teď dost propíraný, ale nutno říct, že je to platově extrém a tam se maká a nefláká, jako jinde. V Albertu, který zaměstnává víc lidí, platili nedávno 15500 Kč: https://www.novinky.cz/ekonomika/464195-mzda-28-tisic-pro-prodavacky-a-pokladni-konkurence-s-dohanenim-lidlu-nespecha.html

Učitelky makají taky, ale mají mimo víkendy a svátky dalších až 65 volných pracovních dní (prázdnin) - nutno říct potřebných :-) Jinak že jsou stále podhodnocené souhlasím, ale loni poprvé dostaly přidáno výrazněji, i proti soukromé sféře.

2 0
možnosti
Foto

J20i80ř12í 93L69i85b86e32r

6. 3. 2018 23:36

Dostaly přidáno, ale málo. Kdybyste zažil, co aktuálně mají za žáky ve třídách, tak byste je platil zlatem, že ještě jsou na škole a mají snahu vyučovat. Nedělám si legraci, píšu z vlastních zkušeností. Syn, který letos chodí do 7. třídy, musel už podruhé změnit školu. Kvůli šikaně. Žák, který nemá slovník otrlého vojáka (i já jsem se ve výrazech přiučil a základní vojenskou službu mám dávno za sebou), a neřeší všechno ránou pěstí nebo rvačkou, v mnohých třídách "nemá šanci". Najít školu, kde se děti ještě chovají slušně, začíná být úkolem "hledal jehlu v kupce sena". Když se na třídních schůzkách řeší hrůzný prospěch z fyziky u celé třídy, protože několik "inkludovaných" ruší výuku tak, že ostatní žáci neslyší jediného slova učitele, to jsou věci, které si ze základní školy nemůžu pamatovat, protože nebyly. Víkendy, svátky a prázdniny mají učitelé proto, aby se nezbláznili (nebo aspoň ne tak rychle...).

7 1
možnosti
VH

Pritelkyne taky vystudovala pedak, cestinu a anglictinu, protoze nechtela 25 nastupak, ale 50 nastupak, tak si nasla odpovidajici praci...

3 0
možnosti
MK

a učí? Pokud ne, tak by měla zaplatit svá studia

6 0
možnosti
VS

Přestávky? Slyšela jste někdy o dozorech a přípravě na vyučování?

"S inkluzí, třiceti dětmi ve třídě, cizinci, sociálně slabšími spoluobčany a tak?"

Aha, cizinci a sociálně slabší, tak to jo..

3 1
možnosti
PH

Však ať to zejména mladí zkusí odejít třeba jen na rok do Lidlu, nebo i jinam. Absolventi zatím nemusí hned nastupovat a mohou si na rok najít něco jiného. Opravdu, kdyby s tím učitelé chtěli něco udělat, tak stačí ten rok a stát by to rychle pochopil. V současnosti je potřeba každý rok nahradit stovky učitelek, které odchází do důchodu. Nejsilnější poválečné ročníky, mají nahradit ty nejslabší ročníky z konce století :-/

1 1
možnosti
JS

pokud pisatelce záleží na tom, aby si díky svému vzdělání i přiměřeně vydělala, nemusí přece volit jen mezi školkou a Lidlem: třeba v Senátu byla ještě před pár dny zaměstnaná samička od pejska, která brala rok a půl přes sto tisíc jen za to, že se úspěšně vyhýbala chození do práce

6 0
možnosti
PB

P52e37t16r 59B18u19r83d62a

6. 3. 2018 18:31

...byl zaměstnaný samička od pejska...

1 0
možnosti
JJ

Učíte ve školce za 25k. Omlouvám se, ale to mi nepřijde tak hrozné.Učitelé si furt myslí, že jejich práce je hrozně kvalifikovaná, ale přitom pěkný prd. Za moje studia mě učila pěkná banda zoufalců. Učitelům bych nedal navíc ani korunu.

2 8
možnosti
Foto

J48i71ř30í 87L85i57b95e21r

5. 3. 2018 23:01

Běžte si zkusit učit, a pak rozumujte, prosím. Rv

6 0
možnosti
ES

Ještě bych dodala, že je komplikovaný srovnávat tržní sféru a státní. Pokud porovnáme učitele např. s řadovým úředníkem (který má skutečně 8 h denně a padla bez výjimek), tak by ten úředník podle mě opravdu nikdy neměl mít vyšší plat než učitel. Z pohledu přínosu i namáhavosti nebo zodpovědnosti. Ale nevím, jestli to tak je nebo ne..

3 0
možnosti
MS

Platy úředníků a učitelů se počítají podle jiných platových tabulek. Ty učitelské jsou štědřejší. Běžný úředník v 10. platové třídě má oproti pedagogovi v 10. platové třídě asi o 4000 Kč hrubého méně.

1 1
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8760x
Po sedmi letech ve školce s 25 dětmi na hlavu jsem se rozhodla, že letos to chce zvýšit laťku. Volba padla na školku, kde mi bylo přiděleno 28 předškoláků. Aneb co Tě nezabije, to Tě spolehlivě pošle do psychiatrické léčebny. Školnímu roku - zdar!

Seznam rubrik