Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Dokud budou ucitele ochotni pracovat za dumpingove ceny (mzdy), tak by byl stat spatny hospodar, kdyz by pridaval penize. Proc tedy aspon nestavkujete, kdyz uz nechcete jit jinam? Domluvte se, spojte se do odborove organizace a vyhlaste treba i casove neomezenou stavku. Kdo Vam brani?

2 0
možnosti
JV

Co třeba ta zodpovědnost? Když bude stávkovat prodavačka, nakoupíte přinejhorčím ve večerce. Když budou stávkovat učitelé, kam dáte dítě? Jistě, desítky tisíc rodičů na to obětují dovolenou, ale špatný nakonec bude zase ten "nenažraný" učitel. Ostatně - nepodpora ze strany rodičů je primární problém našeho školství - tady "svatouška" máte, něco s ním dělejte a běda vám, jestli mu to s IQtykve nepůjde aspoň na dvojky (co na tom, že pak zdržuje a snižuje kvalitu výuky zbylých spolužáků) a nedejbože si bude na něco doma stěžovat;-€.

6 1
možnosti
LV

1, proč nejde pracovat jinam?

2, Výše platu nesouvisí s kvalitou pracovníka, pokud jsou pozice "na dožití" a "pro známé" (tzn. v podstatě jakékoli státem zřizované pozice)

3, školství nemá problém s kvalitou učitelů, ale s nekázní ve třídě

4, inkluze také snížila kvalitu výuky (viz bod 3)

5, učitelé v soukromém školství mají ještě o třetinu menší plat a není o nich slyšet.

6 3
možnosti

ad 2 pozice učitelky opravdu není na doživotí

1 2
možnosti
ŠS

Kvok...kdák..vítám každý tlak na vyšší mzdy komukoliv. Tohle je blábol o ničem.Rv

2 6
možnosti
RD

Brzká budoucnost. Po úprku zdravotníků a učitelů se bude chodit za vzděláním a léčením do Lidlu.

Matematika -- pokladna č. 3, Inkejce, pan Novák - pokladna č. 1...

6 4
možnosti
PB

Jestli jsem Vás správně pochopil, pak podstata problému tkví v tom, že jste vystudovala vysokou školu, máte práci - dostáváte za ni však příliš malý plat. Za tuto chybu může podle Vás někdo či něco jiného, než Vy sama.

Nuže: také jste mohla vystudovat vysokou školu a nemít práci žádnou. A nebo vůbec nestudovat, a přitom mít šestinásobné příjmy. V nedávno vyšlé Nové ekonomii se profesor pozastavuje nad tím, jak vysoké příjmy má hvězda baseballu v porovnání s těmi jeho - a kolega mu odpoví:"Víš , profesorů ekonomie je poměrně mnoho, ale takovýhle hráč je v celé Americe jen jeden..."

Proč to neřešíte jinak, než stěžováním na blogu? A proč si myslíte, že absolutorium je jakousi celoživotní vstupenkou k dobře placené práci? Já kdysi vystudoval obor, který se měnil tak dynamicky, že jsem musel pořád něco dohánět. Jo, a taky mne to bavilo - i v dobách, kdy jsem měl na pásce méně než vyučený frézař.

13 2
možnosti
Foto

realita prace pokladni u me na blogu

1 0
možnosti
MD

Paní Veselá, docela Vám rozumím, problematická situace je ale v drtivé většině státních a na stát navázaných organizací. Doporučil bych Vám např. si zjistit platy zdravotních sester v nemocnicích provozovaných městy. Zdravotní sestry taky do loňska museli mít VŠ vzdělání a ve srovnání s jejich platy si ještě můžete pogratulovat, že máte, kolik máte po 6 letech praxe. A ruku na srdce, odpovědnost mají někde jinde než učitelka MŠ. Tam zachraňují životy každý den.

5 2
možnosti
VB

Připadá mi, že tato diskuze je jasný vzkaz pro učitele. Nemusíte děti nic učit, situaci si moc nekomplikujte (domácí přípravou, opravováním písemek, vzděláváním a dalšími blbostmi), na výlety s dětmi jezdit nemusíte (moc velké riziko - když se něco stane, nikdo vám nepomůže). Můžete také pozvat na školu nějaké neziskovky,ulejete se z výuky. Dobré je také jezdit na nesmyslná školení od MŠMT.Děti ? Ty si nějak v životě poradí. Stejně - k čemu je vysoká škola, vidí, jak by dopadly.

5 0
možnosti
Foto

J85i98ř47í 60L84i98b94e41r

7. 3. 2018 22:24

Rád bych Vám dal plus, ale nevím, zda si to, za nadsázku v příspěvku prezentovanou, zasloužíte. Mínus Vám taky nedám, byť si vysokoškolského vzdělání vážím (ale třeba jen proto, že jsem docela starý). Jako názor mi ale Váš příspěvek přijde velmi pěkný :-)

1 0
možnosti
MK

Máte pravdu, je to ostudné. Přiměřený plat učitele na ZŠ bych viděl tak na 150% průměrné mzdy, tedy někde kolem 50 tisíc hrubého.

5 4
možnosti
Foto

Žádnej problém. Zasazujte se o zrušení povinné školní docházky, ať si učitelé řeknou o vyšší mzdy na svobodném trhu. Jistě nebudete mít problém ze svého takto učitele zaplatit. :-)

2 1
možnosti
RV

Jediná pravda v tom článku je ta, že pokud chceme kvalitní učitele, musíme je zaplatit. A je to investice do našich dětí.

Ale Vy teda nejste tím, koho bych chtěl platit. Pardon. :-/

10 4
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8760x
Po sedmi letech ve školce s 25 dětmi na hlavu jsem se rozhodla, že letos to chce zvýšit laťku. Volba padla na školku, kde mi bylo přiděleno 28 předškoláků. Aneb co Tě nezabije, to Tě spolehlivě pošle do psychiatrické léčebny. Školnímu roku - zdar!

Seznam rubrik