Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Dovolím si krátkou reakci, na delší není čas ani chuť.

Lidl chce mít loajální zaměstnance, proto nabízí finanční ohodnocení vyšší než mají ostatní řetězce - viz Vámi zmiňovaný Albert (u nás ve městě mi přijde že 90% zaměstnanců Albertu má duševní poruchu či sníženou inteligenci - opravdu, nemyslím to ironicky). Za těch 15 brutto jim do krajského města opravdu nikdo MAKAT nepůjde.

Co se týká platů tak učitelé nejsou opravdu jediní kdo je má nízké. Doporučuji zjistit si jak to mají např. doktoři po škole. Nastupují na 1/8 úvazek (kvůli platu) a jsou v práci 8-10 hodin denně. Za to pobírají kolem 5tis Kč. Síla v roce 2018 že?

Každá práce má své výhody i nevýhody. Pokud nevýhody převažují, doporučit změnit zaměstnání (i vzhledem k Vašim dalším blogům), než budete úplně vyhořelá.

Neznám nic horšího než vyhořelou "45ku" v mateřské školce kterou měly mé děti.

Přeji vše dobré a pokud Vás práce nebaví, jděte jinam. Předpokládám že s výší platu jste byla před nástupem obeznámena, čili žádná bouda to na Vás nebyla. R^

14 1
možnosti
OM

S tim Albertem souhlas, třeba v Praze když v Albertu něco kupuju, tak mam někdy chuť to tý prodavačce vyrvat z ruky a namarkovat si to sám, kdybych v práci dělal tak pomalu jako ona tak by mě hned vyhodili. Ale Albert to tak asi chce když platí tak mizerně.

0 0
možnosti
Foto

Odměnu prodavaček v Lidlu určuje trh. Odměny učitelů určuje stát, bez ohledu na kvalitu. Chcete -li vyšší odměny běžte dělat svou práci v tržním prostředí a jsem zvědav nakolik si kdo bude cenit vaší práce. Ale to by bylo pro vás moc riskantní, viďte? Skutečnost že máte VŠ nic neznamená. Jen papír, že jste byla na krku státu o pár let více. Mnozí středoškoláci jsou vzdělanější než spousta vysokoškoláků a vaši práci by hravě zastali.

9 7
možnosti
Foto

Moje žena a její spolužačky nemají vysokou školu a přesto dělají učitelky v MŠ, některé jim dokonce ředitelují ... jestli máte VŠ a děláte v MŠ, asi je někde něco špatně ale v platové oblasti to nebude ... :-P

5 9
možnosti
JK

Musím se zastat autorky článku. Práce ve školce je opravdu velmi náročná a kupodivu přípravu vyžaduje. Já jsem si přípravy do školy dělala a to jsem byla vychovatelka v družině. Nerozumím tomu, proč je práce ve školce nejhůře placeným odvětvím školství. Učitelka ve školce dává dětem naprosté základy. Co se týče mzdového ohodnocení, já jsem brala jako vychovatelka s vysokou školou v Jedličkárně 14 711 korun čistého. Takže přišla na řadu i zmiňovaná pokladní jako přivýdělek, o které se tu často píše. Nejsmutnější mi přišlo, že mým kolegou, podotýkám na Praze 7, byl zdravotník, který pracoval na dětské onkologii. Po sestrách ve zdravotnictví také nemáme poptávku, že se k nim můžeme chovat takhle???

P.S. Za pokladnu se netěšte, ještě ráda se budete vracet do mateřiny. Aspoň já se vždycky těšila.

P.S. Do Lidlu vás nevezmou. Nebudou se ani obtěžovat s vysvětlením. Zkusila jsem si to:-))))), když jsem byla frustrovaná ze svého školského platu.

5 1
možnosti
LC

Proc by melo byt spatne, ze prodavac lidlu ma vice penez nez ucitel? To jako ucitel je neco vic? Bezte do lidlu a je to, jen se musite vzdat vstipene myslenky, ze tim budete socka a ztratite spolecenske postaveni. Me je to jedno. Trhal jsem jabka, krajel ryby, rezal drevo, ted delam IT a co jako?

19 9
možnosti
LN

Brácha má učňák a já VŠ a odjakživa má větší výplatu...pravda taky bych brala mít víc peněz,ale není kde brát. A stát nám nepomůže, leda by se striktně dodržoval zákon. Obor Geodezie a kartografie je bohužel to poslední na čem se dá ve stavebnictví vydělat a taky to bylo kdysi velmi prestižní zaměstnání. Ale přístup učitelů, že dělají do výše svého platu se mi nelíbí a nelíbil se ani dětem v 5.tř. ZŠ...neb jim učitel matiky v hodinách spal,nakonec peticí,kterou si sami zorganizovali a donesli ředitelce, byl tento styl výuky prozkoumán a mají někoho,kdo sice nemá vyšší plat ale chce ty děcka něco naučit, když ví, že ony se učit chtějí. Apeluji na všechny učitele, jděte do stávky, ale neučte prosím jen do výše svého platu. Mám kamarádku lékařku, jiná je zubařka, kamaráda statika,nikdo z nás nemá pocit, že by byl dostatečně ohodnocen,ale svoji práci děláme poctivě, protože by nás hanba liskala dělat to jinak. A tu dřinu v Lidlu si nepřejte,za ty tři tisíce navíc to nestojí...

27 1
možnosti
BH

Konečně správný názor. Když by to v tom Lídlu bylo tak super, tak nepřidaj ani kačku.

4 2
možnosti
PS

Pro všechny, co s autorkou nesouhlasí. Možná, že moji myšlenku pochopíte. Zkuste si představit firmu, která dlouhodobě neinvestuje. Taková firma nakonec zkrachuje, protože bez investic nebude prosperovat. A teď si představte, že stát je jako ta firma a školství je naše investice do naší budoucnosti. Naše děti jsou naše budoucnost. Když bude školství podfinancované, naši budoucnost nevidím dobře. Kvalitní lidé nebudou mít zájem ve školství pracovat a kvalitní lidi si přestaneme umět vychovávat.

7 4
možnosti
JR

Takhle jednoduše by to fungovalo tehdy, kdyby zvýšení platu automaticky znamenalo zvýšení úrovně učitele.

8 0
možnosti
OU
MJ

Zkuste si neco koupit v obchode za prestiz. A naopak zkuste ucit dnesni deti...

4 0
možnosti
OU
PK

Tak se vykašly na učení a běž dělat prodavačku,člověk který maká celý život rukama je 55 odepsanej po zdravotní stránce,takže pracák,možná invaliďák 1 stupně když dá bůh.Učitel třebas vydrží do důchodu u toho svého,jasně je to na houby ale budeš mít práci.;-)

8 3
možnosti

Tak to zkuste jít hlídat děti do MŠ nebo někam jinam.Každá učitelka je jednou nohou v kriminálu.Uhlídat patnáct dětí na výletě je něco nad lidské síly.My když jsme se v MŠ zranili.tak to rodiče přešli ,protože je to život.Dneska se dítě při hře zraní o papír a rodiče jsou schopni za to učitelku žalovat a žádat trest deset let vězení.Dneska učitel na žáka zvýší hlas a rodič přiletí do školy a učitele napadne.My ,když jsme něco provedli,tak nám učitel dal jednu výchovnou a pokud se to naši dověděli,tak mi přidali.A neměli jsme z toho žádný trauma,jak se dneska pořád presentuje.Dělat dneska učitele v MŠ nebo na základce,je rizikový zaměstnání a podle toho by mělo být hodnocený.A pokud někdo tvrdí že tam nejsou odborníci.Ti většinou chodí tam kde mají možnost si vydělat víc ve větším klidu.Na méně placených pozicích zůstávají právě ti kteří odborně na výši moc nejsou a nebo jsou masochisti.Za málo peněz si vědomě ničí zdraví.Učitelé většinou psychiku.Což je daleko horší než fyzická devastace.

3 1
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8760x
Po sedmi letech ve školce s 25 dětmi na hlavu jsem se rozhodla, že letos to chce zvýšit laťku. Volba padla na školku, kde mi bylo přiděleno 28 předškoláků. Aneb co Tě nezabije, to Tě spolehlivě pošle do psychiatrické léčebny. Školnímu roku - zdar!

Seznam rubrik