Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Jo, v Lidlu si oddechnete. Tam je leháro.RvRvRv

8 3
možnosti
RV

Tak jsem si ještě přečetl tento článek:

https://barboravesela.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=606460

Prosím Vás, můžete mi napsat, v jaké školce učíte? Abych věděl, kam nemám své dítě dávat. Tohle je fakt hrůza. A jestli si stojím za tím, že učitelům se má přidávat (jakožto investice do vlastních dětí), tak Vám bych nepřidal ani korunu.

Vaše blogy obsahují plno demagogických informací a lží. Ale to nemá cenu komentovat. :-/

Začínám se přiklánět k tomu, co tu psali někteří jiní o pajdáku jako VŠ. Na Vás to přesně sedí.

4 10
možnosti
RV

Pro ostatní, které to taky zajímá:

Lyčkovo náměstí, P8 - Karlín.

http://www.zs-ln.cz/materska-skola/o-nas

0 0
možnosti
JJ

vysokoškolský titul by neměl být brán jako argument pro vyšší mzdu

6 6
možnosti
TV

vysokoškolská pozice ovšem ano

6 4
možnosti
MK

No jakkoli vsemi deseti podporuji to aby se ucitelum navysovaly mzdy, tak clanek mi pripada nekde na urovni pobudy s nedokoncenou zakladkou stezujiciho si v hospode, ne vysokoskolsky vzdelaneho odbornika zasluhujiciho si vyssi mzdy...

5 5
možnosti
MS

Dobrý, pobavilo mě toR^:-)

Zase ale pozor s tím volnem - placeni jsou 12 měsíců, ale dělají max...kolik...ani ne 9,5?

I když je to smutný...ono i těch 28 hrubého je šaškárna a málo peněz.... Nedávno mě zničila při pohovoru účetní co dělá 20 let v jistém družstvu, když řekla, že by si přála 20 hrubého nástup...tak jsem ji rovnou řekl, že myslela 25 hrubého. Přitom kdyby si o to řekla, tak dostala i 35 hrubého...

Lidi dost netlačí na zaměstnavatele.

2 6
možnosti
OM

Člověk při pohovoru hlavně chce získat práci protože jí potřebuje a ty stupidní ozázky personalistů jako třeba jakej chcete plat každýho jenom uplně rozhoděj, protože neví co má říct, když řekne moc, tak ho vyhoděj a když řekne moc málo tak ho vyhoděj taky.

0 1
možnosti
DP

Barboro lec chapu Vas narek, tak forma kterou jste zvolila je priserna. To, ze ma nekdo vysokou neznamena, ze dostane automaticky vic penez. Konej dobre, delej co umis a dostanes dobre zaplaceno. Ze nekdo vyleze vysokou a mysli si, ze dostane hned vysoky plat je naivini. Pokud jste nespokojena ve statnim sektoru bezte do soukromeho.

Ucitele by jiste meli dostat pridano s tim naprosto souhlasim a jejich platove ohodnoceni je neadekvatni, ale neporovnavejte svuj plat se mzdou v soukromem sektoru.

7 1
možnosti
PJ

Přeložím to do srozumitelné řeči pokud jste vážené učitelky nespokojené s platy ve školkách obcí či státu, odejděte do soukromého sektoru.

No, tak osobně raději těm učitelkám pořádně přidat, aby ve školkách zřizovaných státem, zůstávaly ty kvalitní, aby si tyto školky mohly vybírat kdo naše děti bude vychovávat, a ne aby tam zůstávaly ty, které nemají odvahu na změnu.

0 1
možnosti
MK

Nemám rád nářek "nedoceněných" vysokoškoláků a to říkám s tím, že jsem bývalý učitel, který z tohoto povolání právě kvůli penězům utekl. Protože mám zkušenost z obou břehů, můžu si klidně dovolit říct, že autorka je úplně mimo. Vysvětlím proč:

Dobře ohodnoceny jsou profese, kde je převis poptávky nad nabídkou. Tak nějak trvale jsou to technické profese, aktuálně třeba i ty prodavačky, sem tam se ukáže, že je málo zubařů nebo tak něčeho. Když nejsou vojáci, i ten erár umí k náboru motivovat. Jak je to ale ve školství? Všichni většinově nadávají, sem tam si zastávkují k nenávisti ostatních pracujících, z jejichž daní jsou tedy placeni, kteří musí nějak řešit péči o děti, jež nemají školu, ale ze školství neodcházejí. A v tom je jádro pudla, dokud neodcházejí, nikdo ze zodpovědných vlastně nevěří tomu, že jsou peníze problém. Ta nejlepší služba, kterou můžou schopní školství dát, je odejít z něj a tím vyvolat nedostatek učitelů a tlak na změnu. Nevěřím, že existuje jiná cesta, proto běžte do toho Lidlu, jistě budete zářit, máte přece výšku :-) a třeba i kariérně popolezete, a vezměte sebou co nejvíce kolegyň, abyste se za nějaký čas jako vítězky mohly vrátit za důstojné peníze.

17 1
možnosti
LK

Proč učitelé stále brečíte, že máte malé platy, když pro to nic neděláte. Bežte stávkovat a protestovat tam kde vás platí. Mi obyčejní občané Vás akorát politujeme, ale kopat za Vás nebudem. A to, že jednotlivci utečou jinam, svědčí o tom, že Vaše odbory za nic nestojí. Jděte a protestujte a stávkujte, brečením se ničeho nedomůžete.!!!!!!!!;-O;-O;-O;-O

2 6
možnosti
TH

i tento blog je forma protestu. a když budou oni učitelé protestovat a stávkovat, tak to stále bude pro mnohé pouze a jen brek.

3 1
možnosti
JF

To je klasika... stát vs. soukromá sféra. Stát celkem běžně reaguje pomalu a pozdě. Plat učitele, v dnešní době by měl začínat někde kolem 35 tis hrubého, a to se bavíme o absolventech, první dva roky. Poté určitě 40+, ale odměňování po letech není motivační. Je to přežitek.

3 3
možnosti
MK

Nevim no, az na nektere nedostatkove aprobace je vesmes problem jako ucitel sehnat misto..... je spousta absolventu kteri chteji ucit, ale skonci mimo skolstvi ne kvuli tomu, ze by chteli vice penez, ale kvuli tomu, ze se do skoly nedostanou..

1 1
možnosti
MS

1) všude na světe jsou kantoři mizerně placeni a bylo tomu tak i v minulosti. Pokud chcete mít autorka lepší peníze tak nedělejte kantora na statní škole

2) pajdák je nejjednodušší vysoká škola, za socíku se studoval jenom 4 roky

3) prodavačka musí něco umet, byl to a je učební obor s výučním listem. Autorka by neměla mír rypak nahoru, zejména když vystudovala jedno z nejjednodušších skol. Ostatne plno kantoru dnes ani univerzitni vzdelani nemá, takze myty o nutne kvalifikaci na kantorinu neplati.

4) Autorka má kanálovou mluvu a závistivou povahu. Pokud něco takového ucit, tak at to radeji samo odejde ze skolstvi.

6 7
možnosti
IZ

Martine, ale no tak, příště raději nelžete. Nebo že byste se jen mýlil? Tak či tak:

Není pravda, že ve všech zemích jsou kantoři placeni mizerně. Většinou jsou placeni dobře v porovnání s ostatními profesemi v zemi. Jsou dokonce země jako je např. Finsko, kde je to jedno z nejlépe placených zaměstnání.

Co se týká délky studia. Něco nevíte. Nejen pajdák, ale i všechny ostatní vysoké školy (kromě snad jen medicíny a architektury, a letce-pilota) byly za socíku na "jen" 4 roky. Tak to bylo prostě nastavené. Tvrdit, že to bylo proto. že tyto školy byly snadné, je nesmysl.

Prodavačka opravdu musí něco umět, to uznávám. Ale kurz na pokladní zvládnete za pár hodin. Porovnávat to s vystudováním univerzity, dokonce i té podle vás nejlehčí, je dost úlet :-( Pravda je, že prodavačky se docela nadřou, ale to už je jiná stránka věci.

Na tu mstivou povahu raději reagovat nebudu.

7 1
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8760x
Po sedmi letech ve školce s 25 dětmi na hlavu jsem se rozhodla, že letos to chce zvýšit laťku. Volba padla na školku, kde mi bylo přiděleno 28 předškoláků. Aneb co Tě nezabije, to Tě spolehlivě pošle do psychiatrické léčebny. Školnímu roku - zdar!

Seznam rubrik