Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OM

To pojmenování Mekáče mě fakt rozesmálo. :-D PS: Na střední jsme měli několik skvělejch učitelů, skoro všichni končili hned po naší maturitě a šli dělat radši v oboru co učej, což bylo strojnictví, vytápění a vzduchotechnika. To školství je prostě tragédie. Já jsem si ve výrobě za 5 let polepšil asi o 6 000 Kč díky posunu na kvalifikovanější pozice.

0 0
možnosti

Celá republika mimo Prahu a částečně Prahu maká za guláš a pivko. To je realita. A líp nebude.

0 1
možnosti
ON

No, paní učitelka by se měla nejprve naučit číst .... na tom plakátu lídlu se jaksi nejedná o nástupní plat ....

2 3
možnosti
ER

E30v39a 63R84o87s45o80v75á

23. 3. 2018 12:32

a vy byste se mel take naucit cist. A nejlepe i mezi radky, ale to se tezko uci, to bud nekdo umi, nebo neumi... Do ktere kategorie asi patrite vy?

0 1
možnosti
GM

řešení bych viděla ve vzdělávání dospěláků . takový trainee na školeních velkých pojišťoven bere 35tisíc. V rekreačním středisku se svými frekventanty stráví 3 dny. Ale nemá zas ty letní prázdniny... Jinak v článku paní učitelky úplně chybí jakákoliv pozitivní emoce z jejího poslání, jen té nasranosti z mála peněz za kantořinu je tam fůra...

4 0
možnosti
CV

A to má písať oslavné ódy? Pozitívne emócie sú pekná vec, ale chlieb si za ne nekúpiš.

1 1
možnosti
JU

mimochodem nevěřím, že by se zvedla kvalita školství ruku v ruce s navýšením platů učitelům

4 4
možnosti
JU

jo, přál bych vám lepší platy, ale přál bych si také jiný, než český typ (resp. Rakouskouherský) model školství pro své děti...

3 0
možnosti
RW

Já bych si pro své vnuky přál alespoň tekové školství, které vzdělávalo mne. Ale ono to bebude tak kritické, mladí mají už vybranou soukromou školu.

2 3
možnosti
Foto

YouTube a robotičtí učitelé vás za pár let pošlou do Mekáče všechny. A bude po vztekání. Od dob Rakouska-Uherska se české školství v podstatě nezměnilo.

3 3
možnosti
RW

Změnilo. Bohužel.

0 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 1
možnosti
MJ

Zbytečně hysterčíte! Lidl určitě nemá takové kapacity, aby mohl zaměstnat všechny učitele. Navíc takové platy se nabízí jenom v Praze, tady třeba na Lidlu visí nabídka práce za 18 tisíc Kč. A hlavně učitelé by brzo přišli na to, že v Lidlu se musí tvrdě makat, tam nestačí jenom sedět a mlít pantem, navíc tam nejsou 2,5 měsíce prázdniny!!! A pracovní doba je minimálně 8 hodin!!!

Ale věřím, že se pár učitelů najde, kteří to udělají z protestu, aby se zvyditelnili v médiích:-P A taky naočkují studenty, aby za ně šli demonstrovat - tedy spíš za jejich platy.;-)

8 3
možnosti
DA

Je zarážející, že většina diskutujících nemá základní ponětí o fungování platů ve školství potažmo v neziskové sféře. Jsou platy závislé na ekonomickém výsledku, poptávce a nabídce firem (např. Lidl) a jsou platy odvíjející se od společenského ohodnocení (např. školství). Ty se odvíjí o toho, že společnost řekne - školství je pro nás důležité, je to investice do budoucnosti našich dětí. Pojďme dobře zaplatit kvalitní učitele, protože za 20 let se nám to vrátí. To ovšem předpokládá celkovou úroveň lidí, kteří jsou schopni vidět dál než na hranice vlastního dvorku. Autorka může určitě dělati i v Lídlu. Tedy utéct. Nebo může bojovat za změnu, což dělá třeba i pomocí tohoto blogu. A já tvrdím, že budoucnost v lidech, kteří mají odvahu bojovat a nikoliv v těch, kteří utíkají.

16 1
možnosti
Foto

Problém ale je najít v našem školství ty kvalitní učitele. Ne že by nebyli, ale je jich až žalostně málo.

5 2
možnosti

Řeknu to asi takhle: Stěžujte si na veřejné služby. Kdyby školství nebylo zdarma a veřejné, tak budou mít učitelé ohodnocení takové, jaké si zaslouží, protože trh tady zafunguje. Takhle mají tabulky a mizerný plat. To samé platí i u zdravotnictví a v dalších odvětví.

1 2
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8760x
Po sedmi letech ve školce s 25 dětmi na hlavu jsem se rozhodla, že letos to chce zvýšit laťku. Volba padla na školku, kde mi bylo přiděleno 28 předškoláků. Aneb co Tě nezabije, to Tě spolehlivě pošle do psychiatrické léčebny. Školnímu roku - zdar!

Seznam rubrik