Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Nechápu, co je na tom divného. Má dítě, kojí. A pokud mu není 5, tak proč ho nenakojit i na veřejnosti. Novorozené, roční, dvouleté... všechno je v pořádku. Jediné, co mi připadá divné je Vaše reakce. Chápu, vadí to, ale jako vyspělá společnost bychom měli brát ohledy na všechny, ne jen na ty, co se nám líbí. Když kojím někde ve společnosti, většinou se zeptám, zda-li to někomu nevadí. Pokud vadí, snažím se zakrýt/odejít. Někdy to situace nedovoluje. A ano, i já kojila sedmiměsíčního syna v tramvaji, protože bylo vedro (letos v létě asi 33 stupňů), v tramvaji vydýcháno a on prostě neuměl pít z láhve. A tou tramvají jsme jeli přes půl hodiny. Takže mi bohužel nezbylo nic jiného. Zvláštní je, že se to obešlo bez pitomých pohledů a urážek. Ba naopak spíše s pozitivní reakcí, protože syn v ten moment zmlkl a přestal řvát na celou tramvaj. Někdy holt nic jiného matce nezbyde. Buďte tak laskava a nad těmito podněty se povzneste, protože nikdy nevíte, jestli nebudete ve stejné situaci. A ne, nejsem alternativní matka. Ale speciální pedagog ;)

14 1
možnosti
PH

P75a57v57e69l 86H70e72k

7. 2. 2018 23:41

Předchozí příspěvek cenzoři smazali, slova arogantní, bigotní, omezená a tečky za nimi nepatří do slušné diskuze. Tedy takto, váš příspěvek shledávám pohrdavým, nezdvořilým, tvrdošíjným až malicherným a nedostatečnými zkušenostmi vůči kojícím ženám.

5 1
možnosti
VH

Myslím, že moje máme byla před nějakými 70 lety rozumnější než Vy. Vysvětlila mně (cca desetiletému), že ženské prso se samozřejmě zakrývá. Ovšem kojící prso že je věc přirozená, proto prso obnažené ke kojení není ostuda. (Ne, neříkala mně to v kavárně, ale po cestě k babičce, v tramvaji, na nádraží ani ve vlaku oddíl pro matky s dětmi nemajíc.) Pokud to někdo vidí jinak, je to zřejmě nemrava, který právě na nic jiného, než na nemravnost nemyslí.

Mimochodem: nechápu, proč by nahé prso mělo urážet normálně orientovanou ženu? Jen proto, že ji to někde někdo nakukal?

PS: Když jsme v dobách dřevní turistiky cestou autobusem z Řecka zastavili u lesa (jiné varianty nebyly), rádi jsme v lese kadili společně a veřejně. Celý autobus.

3 0
možnosti
VS

Vám je 80? Bez urážký, jen mě to zajímá (v dobrém slova smyslu).

(Počítat umím, jen jestli to není překlep..)

0 0
možnosti
Foto

Já souhlasím, že se na to dívat někteří nechceme, a to třeba proto, že akt kojení má pro dospělé (zvláště pro muže) velmi silný sexuální podtext (prdlajs podtext, je to eroťárna jako Brno), víme, co to dělá s hypofýzou a oxytocinovými receptory a opravdu to není to samé, jako když se dělňas futruje gulášovkou s rohlíkem.

Třeba prostě část populace nechce být veřejně sexuálním stimulacím vůbec vystavena, od dětství si stavíme složité filtry, abychom na veřejnosti nekopulovali a nemasturbovali, tak by bylo prima, kdyby nás biomatky nepřesvědčovaly o tom, že ten problém při vytelení ( o Y o ) neexistuje.

Báro dík.

4 2
možnosti
PH

Tak to byste měl asi vyhledat lékařskou pomoc, pokud vás vzrušují kojící ženy.

Normální to tedy není.

3 1
možnosti

Buďte ještě ráda, že na Vás nevyvalil nikdy kozy žádnej chlap. To byste možná koukala, jak jsou kolikrát takový mužský chlupatý třeba trojky eklhaft;-D

1 0
možnosti
VK

A co je netolerantní na tom, že někdo nakrmí své dítě protože má hlad. Netolerantní jste vy, které v tom vidíte nějakou špatnost. Jestli vám kojení dětí připadá jako něco nepřirozeného a koukáte se na to jako na pornofilm, tak to mi je vás všech líto.

9 2
možnosti
MK

Kojit na veřejnosti klidně. Když můžou chlapi močit vedle hospody. Ale! I oni si stoupnou ke keříku. Kojit uprostřed místnosti mi příjde zbytečně teatrální.

Pro autorku: Dobu kojení neurčuje matka, ale dítě. A když kojíte dítě, nezáleží na tom, jak moc vás oslintá.

4 0
možnosti

Tady s Vámi nesouhlasím. Nicméně, myslím, že tady se objektivní pravdy nedohrabeme, neboť jde o čistě subjektivní posouzení. Pro mě, ať si každý kojí kde chce. Jen u toho oběda, jak bylo zmíněno níže, to až tak vhodné není

2 0
možnosti
OU
PH

Milé, a pravdivé. Už i kojí v tramvaji. I když jak s tramvají skáčeme přes křížení, musí to děcko cucat nejspíš už koktejl.

6 1
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8760x
Po sedmi letech ve školce s 25 dětmi na hlavu jsem se rozhodla, že letos to chce zvýšit laťku. Volba padla na školku, kde mi bylo přiděleno 28 předškoláků. Aneb co Tě nezabije, to Tě spolehlivě pošle do psychiatrické léčebny. Školnímu roku - zdar!

Seznam rubrik