Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Pokud vám jde o co nejméně starostí a ne o zážitky dětí, doporučuji exkurzi do věznice na Pankráci. Čepičky netřeba, žádné dítě se neztratí a kromě venkovních prostor je také možné se schovat, když bude "chcát" (používám slovník učitelky ze školky).

90 dětí je skutečně najednou moc a i když je hlídá předepsaný počet učitelů, tak si organizaci takového davu neumím představit. Své dítě bych na takový megalomanský zájezd nepustil. Cítím za tím za tím zase snahu o to odbýt si zájezd najednou, ať je pak klid. Rozdělení do více výletů by bylo pracnější, ale rozhodně lepší.

I šestileté dítě registruje kontroverzní situaci kolem Čapího hnízda a každý rodič zná těžkosti při odpovědích na jednoduchou otázku. "A proč?". Jak se s tím vyrovnáváte vy jste nenaznačila. Dát si práci s výběrem jiné destinace, méně negativně medializované, by stálo za úvahu, ale zase by to chtělo tu snahu, že jo.

Jako učitelka si prosím nestěžujte na neposedné děti a jejich starostlivé rodiče, snažte se pro všechny vytvořit příjemné prostředí a ne si usnadňovat práci za cenu konfrontace.

15 1
možnosti
OF

I šestileté dítě registruje kontroverzní situaci kolem Čapího hnízda ....

můj vnuk má 5 let a Babiše nezná, myslíte,že by měl už docházet na nějaká politická školení ?

Po přečtení vašeho příspěvku mám pocit,že v učitelích vidíte především sluhy.

Jak bych to řešil já ? Kapitalisticky. Za hlídání dětí, organizaci bych

žádal adekvátní odměnu. Třeba 2000 Kč.

4 0
možnosti
JE

Sorry jako, ale jestli je ve vašem kraji jediný vyhovující zařízení Čapí hnízdo, tak je to dost smutný. A nebo je dost smutný, že si hodně zjednodušujete život tím, že potřebujete uzavřít areál jen pro vás.

A to říkám jako dcera učitelky s 35letou praxí. Takže moc dobře vím jak je těžké umravnit 28 3-6letých dětí na výletě. Vím jaká těžká komunikace je s rodiči i to že někteří si opravdu nejsou schopní ani přečíst nástěnku v šatně dítěte, nebo si otevřít webové stránky školky, aby věděli, co se tam děje. A jsou děsně překvapený, že po nich chce učitelka peníze na výlet.

Ale rozhodně nikdy nepotřebovali uzavřít areál, ve kterém se konal jejich výlet.

17 1
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8760x
Po sedmi letech ve školce s 25 dětmi na hlavu jsem se rozhodla, že letos to chce zvýšit laťku. Volba padla na školku, kde mi bylo přiděleno 28 předškoláků. Aneb co Tě nezabije, to Tě spolehlivě pošle do psychiatrické léčebny. Školnímu roku - zdar!

Seznam rubrik