Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Valachová byla další z trapných ministrů školství. Totálně to zazdila, dotáhla inkluzi v czech verzi ad absurdum.

0 0
možnosti
Foto

Školství nemá vypracovaný systém pro žádný stupeň. Od předškolního po střední. Ministři se střídají jako holubi na střeše a odskákávají to děti, rodiče, potažmo rodiny a stát. Inkluze je nesmysl - mám na mysli českou verzi. Zbourali jsme to, co fungovalo. A nic pořádného jsme místo toho nevybudovali.

0 0
možnosti

Dvoulete deti nepatri do skolky - OK. Patri do jesli.

Ovsem ty pindy, ze maji do 3 let vsechny deti sedet doma s matkou, jsou uplne mimo. Inteligentni dite se doma v dnesni dobe nuklearnich rodin v malych mestskych bytech, casto jedinacku, cca od 2 let straslive nudi. Kdyz ma rodinu vilu se zahradou a prarodice a bratrance hned vedle, prosim. Ale matka s jedinackem v malem panelakovem 2+1, to je po 2. roce casto psycho pro oba dva.

4 1
možnosti

Nechapu, proc op tom nemohou rozhodovat rodice. Takove plamene vykriky jsou uplne mimo. V celem svete chodi dvoulete deti bezne do skolky...nebo jesli...jedno jak se to jmenuje.

4 0
možnosti
Foto

H63a22n85a 95V83l11k29o13v21á

13. 3. 2018 14:12

Školka svým provozem neodpovídá standardu dvouletých dětí - obzvláště dneska kdy rodiče nejsou schopni naučit své dítě chodit na záchod, jíst alespoň lžící samostatně a obléct se. Při počtu 24 dětí ve třídě by učitelka musela mít vrtuli aby zvládla to co rodiče nejsou schopni zvládnout s jedním dítětem.

5 0
možnosti

Celá Západní Evropa nám systém mateřské a rodičovské dovolené a následných školek závidí. Co vím od příbuzných a známých z ciziny, tak jsou s dětmi běžně jen několik měsíců a pak se starej, jak umíš. Takže do "školek" dávají půlroční, někde i tříměsíční děti.

4 0
možnosti

Spis o tom moc nevi. Proc by se rodice nemohli starat o vlastnideti , tak jak umi? HJsou s nimi treba doma, nebo je daji do skolky....nebo maji nekoho na hlidani...

0 0
možnosti
Foto

Nelze paušálně říci, že nepatří. Moje dcera chodila do školky od 2 let, vzali jí jen proto, že byla bez plín a mluvila lépe než většina těch 3 letých a hlavně měli volné místo. Dneska by jí už nevzali bez ohledu na schopnosti, protože tam mají povině předškoláky, jejichž rodiče o to kolikrát vůbec nestojí a nemají tak místo ani pro 3 či 4 leté. Mělo by se to ale posuzovat individuálně a ta školka by neměla odmítnou dítě jenom proto, že se narodilo po nějaké uměle vytvořené hranici. Jasně, moje dcera je asi vyjímka, do školy šla taky už v 5 letech, ale určitě bude takových 2 letých dětí schopných chodit do školky více, stejně jako budou 3 leté, které budou mít ještě plínu a závislost na mamince a do školky by je vzít neměli.

1 0
možnosti

Ale simvás, jesle byly dřív jen ve městech. Ale já pamatuju ještě před r. 1989 jeslové třídy při školkách. Byly tehdy experimentální, určené dětem ve věku 2,5-3,5 let, tedy pro děti, co jsou velké na jesle, ale malé do školky. Chodívalo do nich cca 23 dětí a byly super, přesně na potřeby dětí.

Víte, ono to není tak jednoznačné, že by dítko úderem 3. roku věku šlo do školky a rovnou na "plný úvazek". Proč by nemohlo do školky chodit dítko mladší? Třeba jen proto, že si chce hrát s dětmi, ale je (zatím) jedináček nebo má za sourozence kojence, se kterým si i při nejlepší vůli ještě hrát nemůže? Jsou děti, které jsou i ve věku 2 let ve školce šťastné. Je jen dobře, že mají možnost chodit do školky a být tam s ostatními dětmi.

6 2
možnosti

Jeslová třída = jesle.

2 0
možnosti

- problém povinné předškolní docházky se zveličuje, ale souhlasím, je to zbytečné po všech stránkách.

- ještě jsem neviděla školku, kde by byly věkově smíšené třídy až do té míry, aby měla učitelka na starosti tak široký věkový rozptyl, jak naznačujete. Pravda, neznám situaci malých školek na vesnicích, možná to tam vypadá jinak.

Ale hlavně: často se zapomíná na to, že většině rodičů dvouletých školkáčů nejde o to, aby dali dítě do školky každý den od nevidím do nevidím. Většině by stačil jen nějaký ten den v týdnu - školky by holt, stejně jako nyní školky soukromé, musely mít rozvrhy jednotlivých dní (půldnů) k naplnění kapacity. Rádo se zapomíná, že stejné škody, jako snaha o socializaci předčasnou, nadělá to, když se dítě ve správném věku (svém individuálním) do té společnosti nedostane. A mít mámu za zadkem a nemít ji tam je propastný rozdíl, opravdu nemá smysl argumentovat dětskými koutky a návštěvami kamarádek. Nezdá se mi, že by české děti nějak extra vynikaly duševní stabilitou nad evropský průměr (vlastně spíš naopak), ostatně ani dospělí ne, takže tvrzení o nutnosti mateřské péče do x let trochu kulhá. Postupné přivykání od cca dvou let (psychické a koneckonců i ten první nápor marodění) pak nadělá zaručeně méně škody, než když se rodič musí rázem naplno vrátit do práce a dítě jde do školky rovnou na plný úvazek.

Že nejsou lidi, prostory a peníze na tak ráznou změnu (pokud by byla skutečně tak radikální - existuje skutečně větší zájem o školky pro dvouleté?), je holt zase docela jiná věc, jaksi technická a logistická, a ministerstvo by udělalo mnohem lépe, kdyby se zaměřilo víc na technické detaily, než rozmarné celoplošné befely. Na druhou stranu, v jedné ze školek, kterou jsme prošli, to zvládli organizovat ještě dřív, než to bylo v módě, abych tak řekla, a mrňata v nutných případech přijímali a opečovali. Platí tu to okřídlené "kdo nechce, hledá důvody, kdo chce, hledá způsoby".

5 0
možnosti

Myslíte jen občas, aby si maminka odpočinula, když je na té mateřské dovolené a my všichni jí to platíme z daní?

1 6
možnosti

Valachová chtěla chytat hady cizími rukami. Stejně to dělala KSČ.

Ještě byste mohli nosit odznaky Sloužím zdraví a vzdělání lidu.:-P

4 0
možnosti

za komunistů skutečně existovala výjimka,kdy děti byly dány do jedné místnosti a učil je jeden kantora a to v rozmezí 4., 5.,8., a 9. třída a musím vám říci, že to bylo vynikající, neb jsem to zažil, ze dva měsíc se člověk naučí jak látku osmé tak i deváté třídy, když je sám v páté.

Tento stav jen ukazuje že je zapotřebí velmi podporovat nadané děti, protože by mohli mít doktorát už ve dvaceti a profesuru ve 25 letech, kdyby nebyly zdržovány pomalým a nezáživným tempem výuky na obyčejných školách.

Je zapotřebí dát každému dítěti to, co je schopno přijmout, tedy nadaným dát více látky, těm průměrným jako vždy, a těm podprůměrně nadaným žákům je nutné věnovat pomalou péči tak aby se dokázali naučit to, co potřebují nejvíce pro svůj život. A i tohle jsem si jako kantor vyzkoušel a mohu vám říci, že to jde. Jen se musí vědět jak na to. Jak to zorganizovat a jak zavést výběrové, průměrné a pomalé třídy, tam kde to je možné z hlediska stavebních kapacit a počtu dětí. a pochopitelně je nutné na to připravit i kantory, že musí umět učit jak rychle tak i pomalu........

Vzhledem k tomu že jsme v době, kdy se na nás řítí robotizace celého našeho lidského života, bude nutné se opravdu mohutně věnovat těm nadaným, protože jen ti dokáží pak táhnout celou společnost kupředu. A budou jasným přínosem pro všechny.

O ty ostatní se ale také musíme postarat a to s ohledem na jejich možnosti.

Nevidím až tak problém v tom, jestli děti chodí povinně do školky , ale spíše v tom, že je nutné dát školkám dost financí a dost vycvičeného personálu, aby tento úkol mohly školky zvládnout.

To ovšem platí i o školách. O školách všech typů a úrovní. Je tragické vědět, že se úroveň NAŠEHO VYSOKÉHO ŠKOLSTVÍ ZHORŠILA. PODLE STATISTIK, KLESL RATING KARLOVY UNIVERZITY CCA z místa 230 a místo 310, tedy zhoršení o OSMDESÁT MÍST. A kdo je za to zodpovědný, za tento pokles??? Rektor.

2 0
možnosti

Ale pane Bartoš, ten Rektor se nazývá - Dekret kutnohorský, 1409. Radostné úpravy hlasů - neradostné výsledky školy ! Vypuzení skutečných vyučujících autorit . Dnes je novodobým Dekretem zase Inkluze s financováním. Parametry jsou nastaveny na počet vědo publikací, výzkumu, (dobře to víte). Pořád se žvaní o vzdělanosti - pořád se dotuje vše možné. Není vše špatné, dítěte se můžete zbavit ve 2 letech a jako otec i pobýt na MD - Zde je Rating zase dobrý !

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8760x
Po sedmi letech ve školce s 25 dětmi na hlavu jsem se rozhodla, že letos to chce zvýšit laťku. Volba padla na školku, kde mi bylo přiděleno 28 předškoláků. Aneb co Tě nezabije, to Tě spolehlivě pošle do psychiatrické léčebny. Školnímu roku - zdar!

Seznam rubrik