Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nic proti obsahu článku. V podstatě souhlasím. I z důvodu nízkých platů je naše školství samá učitelka, a muž se tam neuživí. Důsledky jsou vidět na každém kroku. Co mě však "z pera" učitelky překvapuje, je to, že i ona (nejen nevzdělaní politici a novináři) používá vazbu "na pokladně". Není to sice tak zřejmý rozdíl jako mezi "na přechodu" a "v přechodu" nebo "na pr.eli" nebo "v pr.eli", ale "na pokladně" se toho moc neudělá". Jedině "v pokladně" nebo "u pokladny".

0 0
možnosti

J56o38s48e18f 41K77r58b56e81c

24. 3. 2018 16:25

Že ohodnocení učitelů je ostudné, s tím nebudu polemizovat. Na druhou stranu, jako bývalý učitel, který se tím snažil živit šest let (než pochopil, že je to zajímavá zkušenost, nikoli však způsob jak si zajistit vlastní bydlení a solidní zázemí k založení rodiny), můžu z vlastní zkušenosti říct, že vedle kolegů, které jsem skutečně obdivoval, jsem zažil nemálo jedinců nepříliš zdatných v problematice, vyhořelých, s příšerným způsobem výuky. A teď ruku na srdce - vedle srdcařů je školství plné podobných ufňukánků, jako je autorka, u nichž dám ruku do ohně, že mimo školství by se stěží kde uživili. A tak jim nezbývá, než nadávat na poměry, protože to, co je ve školství drží, není láska k oboru a dětem, ale pohodlnost a strach z vlastních omezených schopností.

0 0
možnosti

Mám pocit, že část lidí tady zřejmě skutečně nepochopila, co daná paní učitelka měla na mysli a nerozumí výrazům typu nadsázka nebo čtení mezi řádky, anebo jsou skutečně zabednění. Nevím, co je horší. Nejsem učitel. Ale být učitelem a přečíst si příspěvky do diskuse některých čtenářů, zřejmě bych tuto profesi už skutečně opustil Nevzpomínám si, že bych se s takto politováníhodným přístupem setkal třeba ve zdravotnictví. Přitom třeba pro mě osobně to byla učitelka biologie na základní a profesorka na gymnáziu, které mě nevědomky směřovaly do tohoto odvětví.

0 0
možnosti

Mate recht...Trh prace je v CR neskutecne zdeformovany..

0 0
možnosti
Foto

P86e76t74r 37Š83r64a25i92e28r

23. 3. 2018 10:36

Upřímně řečeno jsem podle titulku čekal, že příspěvej bude skutečně o odchodu ze školství za kasu a o srovnání obou povolání ...:-/

2 0
možnosti

Panejo, jestli, paní učitelko, tejpujete dětem otevřenou zlomeninu, tak PROSÍM VÁS!!!! utíkejte raději honem do toho Lidlu! Anebo utíkejte vy - rodiče dětí z té karlínské školky. Nebezpečná je i učitelka, která nemá ráda svojí práci. Která je vulgární. Která považuje za nejlepší možné ohodnocení pouze to finanční. Ale učitelka, která by ošetřila na školce v přírodě otevřenou zlomeninu tejpem - ta je ba přímo na kriminál. Uf, tak to je teda mazec. Pak to má nějak vypadat, to naše školství :-(

2 1
možnosti

Činnost prodavačky rozhodně není tak stresující, jako kantořina. Navíc prodavačky nemají zdaleka takový nápor administrativních činností, které zabírají učitelům více, než polovinu pracovní doby

3 1
možnosti

Souhlasím :). Mám za sebou Informatiku a fyziku. Hooodně nedostatkovy zbozi. Kazdy tyden chodily nabidky do 2-3 skol kam ucit. Uceni me moc bavi, obzvlast takhle zajimavych predmetu. Ale proc bych to delal? Kdyz tady na Jihu mam ENGEL nebo Bosch? Z rocniku 2017 vzesli 3 fyzikari a informatici (muj obor, moji kamaradi) - kolik myslite ze uci? Nikdo. Protoze je nas potreba a zaplati nas jinde a 2x tak lip pokud jste knecemu.

2 0
možnosti

je potřeba si to vystávkovat, jako taxikáři :-P

0 0
možnosti

V45ě90r95a 60P66e47t64r64ů

21. 3. 2018 13:54

učitelům by měli přidat na cca 80.000 měsíčně a ředitelům dát pravomoci si vybírat ty nejkvalitnější... to by se viděli ten mazec, do pár let by už neučili žádný lemplové a o práci učitele by byl tvrdej boj..a naši prckové by konečně měli kvalitní vzdělání.

1 0
možnosti

To se říkalo o soudcích taky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8760x
Po sedmi letech ve školce s 25 dětmi na hlavu jsem se rozhodla, že letos to chce zvýšit laťku. Volba padla na školku, kde mi bylo přiděleno 28 předškoláků. Aneb co Tě nezabije, to Tě spolehlivě pošle do psychiatrické léčebny. Školnímu roku - zdar!

Seznam rubrik