Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S Vaším článkem celkově nesouhlasím, ale respektuji, že na vykání/tykání máte takový názor. Ovšem, co mi přijde velice smutné od učitelky v MŠ je důvod, proč si s dětmi nepodávat ruku. To myslím vypovídá všechno. Pro mě naprosto nepředstavitelné, že se učitelka štítí dítěte, o které se má celý den starat: A mě se teda z lidského hlediska trošku ekluje dávat ruku Mirečkovi

Zdroj: http://barboravesela.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=621549 Takže učitelka se štítí dotknout

0 0
možnosti
Foto

M62a82r94t65i48n 73L73ö34w

4. 9. 2017 11:59

To by me samotneho zajimalo jaky a zda nejaky to bude mit dopad :) Tipuji ze by to melo trochu nahlodat prave ten zazity odstup a hierarchii ve prospech lidstejsich vztahu a pristupu. Co si pamatuji ja byla mezi detmi a pedagogy jakehokoliv stupne propast a vicemene zakopova valka uz od skolky. Coz mi moc konstruktivni a pozitivni nepripadalo tehdy a dnes jeste vic kdyz vim ze to jde jinak. Jen si nejsem jisty jestli zmena postoje k detem se da nekomu vnutit narizenim, pokud nekdo lpi na tom ze ucitel je nadrizeny tezko na tom neco zmeni podavani ruky a tykani v tom s Vami souhlasim. Nicmene i tak to podani ruky je lidsky kontakt ktery muze nalomit cloveka ktery si jinak zije ve sve skorapce a nepousti si deti k telu. Deti jsou totiz lide, stejne citlivi, vnimavi a inteligentni jako dospeli. Jen nemaji zkusenosti, nebo bojkotuji a "zlobi" ze vzdoru - prave proto ze jim tyto vlastnosti a vubec lidskou dustojnost rodice a "pedagogove" upiraji (nevedome - sami na tom byli stejne a povazuji to za normalni).

1 0
možnosti

Vzhledem k tomu, že letos je poprvé školka povinná pro děti, které mají nastoupit příští rok do 1. třídy ZŠ, je velice pravděpodobné, že mezi nimi bude neobvykle velké množství romských dětí..., tak je dost možné, že to tykání jim (asi i rodičům) má usnadnit integraci...

1 0
možnosti
MS

Až na ten konec bych souhlasil.

0 0
možnosti
PH

Naši kluci ve školce učitelkám a jednomu učiteli také tykali, byl jsem v šoku, ale následky to do budoucna žádné nemělo. Jen mne štvalo, že já musel těm mladým pěkným holkám vykat.

4 0
možnosti
JH

Napsala jste to zbytečně dlouhé.

Tykání dětí cizím dospělým ještě ve školce je prostá nevychovanost.

A to "každý volební období" beru jako překlep.

2 3
možnosti
VB

Plně s Vámi souhlasím a v podstatě se všemi články. Pevné nervy. Problémem šlol nejsou děti, ale jejich rodiče, kteří je nevychovávají..

5 0
možnosti

Vykání je neštěstí. Snažím se tykat komu to jen jde, neboť zapamatovat si, komu tykám a komu vykám je nad mé síly. A nejsem v tom sám.

Když vyjedu do španělsky mluvící země, je vždy problém komu tykat, komu vykat. Zvyklosti se liší nejen země od země, ale i oblast od oblasti. A ne všichni vědí, že cizinci v tom mají bordel.

0 19
možnosti
VB

Tykání je znakem nevychovanosti. Slovo co máte na konce ve veřejném projevu o vás hodně vypovídá.

5 4
možnosti
JK

A to je VŠ nějaký patent na rozum, kdy dnes se dává často diplom jen za účast. Takže s tou poštačkou bych se neoháněl.

4 3
možnosti

Řekla jste to na té poradě?

2 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8760x
Po sedmi letech ve školce s 25 dětmi na hlavu jsem se rozhodla, že letos to chce zvýšit laťku. Volba padla na školku, kde mi bylo přiděleno 28 předškoláků. Aneb co Tě nezabije, to Tě spolehlivě pošle do psychiatrické léčebny. Školnímu roku - zdar!

Seznam rubrik