Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Středa, koziček je třeba

Byl to můj druhý den na brigádě. No a mezi kvokáním s kolegyněmi a předstíráním aktivního zapojení do pracovního procesu, moje oči spočinuly na dvorci. Ne, nedělám na tenisovém kurtu, ale ve výdejně zboží. 

   Jednalo se o živočišný dvorec. Prsní dvorec, aby bylo jasno. Ano, jedna z těch přírodních čtyřicetiletejch batikovanejch prvorodiček využila bezplatné služby našeho zákaznického gauče zcela přirozeným způsobem. Zcela přirozeně na něm nakrmila své dvouleté děcko. Mateřským mlékem. Mateřským mlékem s tělní teplotou a přímo ze zdroje. Přímo přede mnou, v prodejně plné lidí. Nebylo zbytí, hoch by do několika minut upadl do anafylaktického šoku a zkolaboval by z důvodu podvýživy. Dobře, to asi ne, ale hergot fagot jak jinak mi vysvětlíte, že paní vyndá kozu, pardon ňadro, v jedenáct dopoledne v místnosti plné cizích lidí?!

   Chápu, je to lidské. Je to přirozené. Na druhou stranu souložení a kadění je taky přirozenou součástí našeho života. Přesto si to necháváme na doma nebo do kabinky. A nekadíme paní hnedle vedle čaje na zahrádce v kavárně. Kde během léta tyto kojící sektářky nejčastěji tráví své požehnané období, neboli mateřství. Nebo spíš kojenství. Protože kdo nekojí veřejně, jako by nebyl! Děti takovýchto rodičů poté zbytek života prožijí v hanbě a bez důležitých živin, které mohly získat jen a pouze z prsu své matky. Ta je ovšem odstavila v momentě, kdy jí došlo mléko. Nebo jí došlo, že dítě, které samostatně používá bicykl nepotřebuje kojit.

   Nemám nic proti kojení. Ani proti kojení dětí pubertálního věku. Chápu, že vám vaše mastičkářka řekla, že i po ztrátě panictví váš syn ocení váš prs a čerstvě nakojené mateřské mléko. Ale pojďme si říct, že existují i jiné prostory, kde to praktikovat. Nejen kavárny, obchodní domy nebo výdejny oblečení. Víte, jsem asi moc velký estét na to, abych se nedobrovolně dívala na kojící seanci úplně cizí ženy. 

   Je to jistá forma demonstrování mateřství. Neohleduplná forma demonstrování mateřství. Ráda bych Vám, kojící matky na veřejnosti, sdělila, že MY všichni VIDÍME, že máte v šátku mimino. Je nám tedy jasné, že s největší pravděpodobností jste matkou. Netřeba to ostentativně dokazovat vyndanou "kozou". Věřím, že kojenci (a jinak staré děti vyživované mateřským mlékem) byli přírodou vytvoření tak, aby nezemřeli hlady pokud je v 11:05 na výdejně oblečení nenakojíte. Věřte mi!

   Chápu, že někteří by argumentovali tím, že prsa jsou přeci krásná věc a blablabla. Ehm, prsa nalité mlékem ožužlané od kojence zaprvé nejsou (dle mého názoru) nikterak pitoreskní. Za druhé, někdo by to samé mohl tvrdit třeba o penisu. Přesto s ním hoši nebudou chodit jen tak volně na veřejnosti. Protože pokud ano, asi by je za chvilku odchytli strážci zákona. Proto apeluji na to, abyste VY, biomatky kojičky, posbíraly zbytky své ohleduplnosti a ty kozy si aspoň přikryly plínou. Když už jste si nebyly schopné rozvrhnout denní stravovací režim vašeho dítěte tak, aby vaše kozy viděl jen manžel, děcko a vy, popřípadě domácí mazlíček. Někde v bezpečí domova. Nebo prostě někde, kde to nebude na očím všem. I těm, co by se raději dívali na tanga lezoucí z džín mladého metalisty, než na odepnutou kojící podprdu uprostřed pracovní směny.

   Nyní máme naštěstí zimu. Tudíž se tato sorta žen zdržuje výhradně v dětských koutcích obchodních center, ekokavárnách (vlastně v jakýchkoli kavárnách) a veganskejch fastfoodech. Stačí se tedy vyhnout těmto podnikům a je pravděpodobné, že za celý den neuvidíte jiná prsa, než ta svá. Pokud se ovšem paní nerozhodne své mimčo nakojit v tramvaji. Ano, i toho jsem byla svědkem. Doporučila bych jezdit jiným druhem MHD, ale kdo vám v dnešní době zaručí, že na "kojnou" nenarazíte i tam?!

 

PS. Ano, má matka mě kojila POUZE v kojeneckém období. Ne až do docházky na vysokou školu. Jsem proto méně citlivá, chápavá, inteligentní, nemám žádné nadpřirozené schopnosti, jím i maso, energii získávám spánkem a jídlem, nikoli ze slunečních paprsků a celkově jsem taková (u)jetá. 

PS2. Jediná bezpečná zóna bývaly hospody. Ale obávám se, že se zákazem kouření v těchto místech přijdou doby, kdy "kojné" potkáme i tam.

PS3. Tímto zdravím všechny maminky, co jsem za ty roky viděla kojit u nás ve školce v šatně. Chápu, že na mateřské dovolené je těžké si to časově rozvrhnout a ostatně učitelky už se dívaj na pokálený zadnice vašich dětí, tak proč ne i na vaše prsa...

Autor: Barbora Veselá | středa 7.2.2018 7:00 | karma článku: 44,88 | přečteno: 15710x
  • Další články autora

Barbora Veselá

Co rodiče netuší o školkách v přírodě

„Před odjezdem si dojděte všichni na záchod,“ zněl pokyn. „Pančelko, mně se chce kadit,“ ozvalo se z autobusu tři minuty poté, co jsme opustili areál školky.

7.5.2020 v 7:00 | Karma: 42,74 | Přečteno: 7840x | Diskuse| Společnost

Barbora Veselá

Proč české školství přichází o dobré učitele

Kdysi jsem věřila, že přispěji ke zkvalitnění českého školství. Věřila jsem, že spasím svět. Pokud ne svět, tak aspoň děti v „mé“ mateřské škole. Chtěla jsem zvýšit upadající, nebo spíše upadlou, prestiž učitelského povolání.

11.12.2019 v 7:00 | Karma: 38,87 | Přečteno: 4068x | Diskuse| Společnost

Barbora Veselá

České školy budou mít rok zavřeno

Co se původně zdálo jako aprílový žertík, byť ohlášený s opožděním v květnu, se nyní jeví jako reálný projekt.

19.8.2019 v 7:00 | Karma: 37,08 | Přečteno: 3622x | Diskuse| Společnost

Barbora Veselá

Typologie moderních fotrů v MŠ

Tatínkové dětí ve školce - to je taková zvláštní přehlídka dokola se opakujících typů. Některé typy se kombinují, někdy dochází k jisté otcovské evoluci během tříleté docházky potomka do mateřské školy.

11.3.2019 v 7:00 | Karma: 46,68 | Přečteno: 21593x | Diskuse| Společnost

Barbora Veselá

Chcete být učitelem? Stačí půlroční školení

Jste ředitelem nemocnice, která dlouhodobě řeší nedostatek lékařů. Máte dvě možnosti. Můžete zatlačit na stát, aby zvýšil vtipnou výši platů lékařů, nebo podpoříte návrh, který "dodá" nové lékaře za 250 hodin...

6.2.2019 v 7:00 | Karma: 40,02 | Přečteno: 5220x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8760x
Po sedmi letech ve školce s 25 dětmi na hlavu jsem se rozhodla, že letos to chce zvýšit laťku. Volba padla na školku, kde mi bylo přiděleno 28 předškoláků. Aneb co Tě nezabije, to Tě spolehlivě pošle do psychiatrické léčebny. Školnímu roku - zdar!

Seznam rubrik